blog

Washok ideeën – 10 Leuke ideeën voor washok inspiratie

Wil je jouw washok een opknapbeurt geven? Een wasruimte is er in veel verschillende soorten en maten. Als je een druk dagschema hebt wil je het liefst een nette en efficiënte wasruimte zodat je makkelijk je werkt kunt doen. Met deze tips zorg je voor een mooie maar toch ook efficiënte washok.

 

Opberg lades  in washok met tekst stickers

Door opberg lades met tekst stickers erop weet iedereen in het huishouden precies welke was in welke lade hoort (zie afbeelding).  Op deze manier maak je het een stuk makkelijker om je was te doen omdat alles al gesorteerd is.

muursticker washok laundy zwart ideeen leuk inspiratie modern kleuren wasmachine 30 graden strijkbout

washok ideeen inspiratie sticker emblemen tekens opbergkast klein groot wasruimte ikea zolder washokkasten stickers steigerhout karwei opberg ruimte

Efficiëntie ideeën voor een washok

Zorg ervoor dat je niet te veel hoeft te lopen. Zet de wasmachine en droger naast elkaar zodat je direct kunt overhevelen. Zorg er daarnaast voor dat het netjes is in je washok. Wat snel gebeurd is dat overal kleding en schoonmaakmiddelen komen te liggen. Dit zorgt voor een chaotische werkwijze en onrust in je hoofd. Zet alles op een vaste plek en zorg voor genoeg kastjes zodat je alles netjes kunt opbergen. Vaak worden hangende keuken kastjes in een washok gebruikt of plankjes zoals op bovenstaande foto.

  • Wasmachine en droger naast elkaar
  • Hangende opbergkasten of planken
  • Evt. een droogrek naast wasmachine
muursticker washok ideeeen leuk inspiratie kleuren laundry sticker

Ideeën voor een washok om het mooi te maken

De wasruimte hoeft natuurlijk niet alleen efficiënt te zijn. Het is fijn als jouw wasruimte er ook mooi uitziet en je er lekker in kunt werken en fijn voelt. Begin bij het kiezen van een stijl. Wil je het modern, landelijk of zelfs jungle-achtig hebben? Vanuit deze stijl kies je een passende accessoires zoals planten, de muurkleur en overige decoratie zoals muurstickers. In bovenstaande foto hebben we gekozen voor een modern landelijke en huiselijke stijl. Veel wit, wat manden van natuurlijke en warme materialen, verder heb ik gekozen voor wat extra decoratie zoals kussentjes, stoeljes en plantjes om het nog wat huiselijker te maken. Daarnaast kun je ook een mooie washok muursticker toevoegen om het compleet te maken. Kies een kleur en formaat en maak de sticker geheel naar jouw  washok stijl.

  • Kies een stijl die bij je past
  • Kies vervolgens een muurkleur en wat overige decoratie
17 maart 2020