Muursticker verwijderen

Is een muursticker makkelijk te verwijderen?

Muurstickers zijn eenvoudig van de muur te verwijderen. Het verschilt per ondergrond hoe makkelijk de muursticker te verwijderen is. Bij de meeste ondergronden is het verwijderen van een muursticker eenvoudig en ben je binnen enkele minuten klaar.

Muursticker verwijder tips

Muursticker verwijder tipsPer ondergrond zijn er verschillende manieren om de muursticker te verwijderen. Bij harde muren zoals gestukadoorde muren kun je een klein hoekje van de sticker los halen en vervolgens de gehele muursticker van de muur verwijderen. Meestal werkt dit prima, mocht het wat stroef gaan dan kun je het beste een föhn gebruiken.

Houd de föhn een tijdje voor de muursticker. De “lijm” van de muursticker wordt nu wat warmer, hierdoor wordt de lijm zachter waardoor het makkelijker is om de muursticker te verwijderen.

Meestal blijven er geen lijmresten achter van de muursticker, mocht dit bij jou wel het geval zijn gebruik dan een föhn en een vochtige doek om de lijmresten te verwijderen. Ook bij muurstickers van behang verwijderen kun je prima een vochtige doek gebruiken.

Muursticker verwijder tips op een rij

  • Haal een klein hoekje los en verwijder vervolgens de hele sticker
  • Gebruik een föhn om de “lijm” zacht te maken waardoor het verwijderen makkelijk gaat
  • Lijm resten verwijder je makkelijk met een vochtige doek of föhn (Lijmresten komen niet vaak voor)

Misschien vind je dit ook interessant

muursticker wereldkaart in het zwart goedkoop eigen-naam-voetballen-muursticker-stoer-kinderkamer muurstickers-driehoekjes-zwart-grijs-goud-wit-silver-goedkoop-eigenformaat-kinderkamer-slaapkamer-keuken groot klein middel

kat-in-de-boom-muursticker-voor-slaapkamer-woonkamer-interieursticker-wandsticker-voor-muur-decoratie

Raamsticker verwijderen

raamsticker verwijderen tipsHeb je een sticker op een raam geplakt dan kun je de raamsticker het beste een beetje verwarmen met een föhn. Hierdoor wordt de “lijm” van de raamsticker warm waardoor de sticker makkelijker te verwijderen is. Gaat het wat moelijk gebruik dan een verfkrabber.

Een verfkrabbertje kun je voor nog geen 2 euro kopen in een klus winkel. Meestal heb je wel een verfkrabbertje ergens in de gereedschap kist liggen.